Behandeling bij schouderklachten

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een populaire manier om spieren op te bouwen en sterker te worden. Vaak wordt het geassocieerd met sporten zoals bodybuilding, maar het is geschikt voor iedereen die fitter en gezonder wil worden. Het uitvoeren van krachttraining van spiergroepen rondom de schouder, draagt bij aan de preventie van schouderklachten. Echter kan het onjuist uitvoeren van bepaalde oefeningen juist leiden tot schouderklachten. Op deze pagina geven we u meer informatie over de relatie tussen krachttraining en de preventie van schouderklachten.

De voordelen van krachttraining

Krachttraining biedt tal van voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Allereerst maakt het je spieren sterker, wat je dagelijkse handelingen zoals boodschappen doen een stuk makkelijker maakt. Daarnaast zorgt krachttraining voor een verbeterde vetverbranding, omdat het extra spiermassa opbouwt die dagelijks meer calorieën verbrandt. Ook heeft krachttraining positieve invloeden op je algemene gezondheid en kan het mentaal veel goeds met je doen, waardoor je je fitter voelt en lekkerder in je vel zit. Tenslotte maak je de kans op schouderklachten kleiner door de spiermassa rondom je schouders te versterken.

Preventie van schouderklachten bij krachttraining

Krachttraining is een van de handige hulpmiddelen om klachten rondom de schouders te voorkomen. Op een andere pagina bespreken we andere tips ter preventie van schouderklachten. De krachttraining moet op de juiste manier wordt uitgevoerd zodat er geen schouderkrachten kunnen ontstaan. Er zijn verschillende manieren om schouderklachten te voorkomen bij krachttraining:

  • Zorg voor een goede warming-up en cooling-down: begin altijd met een lichte cardio-oefening en stretch daarna de spieren die u gaat trainen.
  • Focus op de juiste techniek: vraag altijd advies aan een professionele trainer en leer de juiste techniek voor de oefeningen die u wilt doen. Bij Fysiotherapie Paans helpen wij u hier graag mee.
  • Bouw de belasting geleidelijk op: begin met lichte gewichten en bouw de belasting geleidelijk op om overbelasting te voorkomen. Let op de signalen van uw lichaam en forceer geen bewegingen die pijnlijk zijn.
  • Train ook de onderliggende spieren: train niet alleen de grote spieren rond de schouder, maar ook de kleine spieren die de schouder stabiliseren.
  • Rust en herstel: geef uw spieren voldoende tijd om te herstellen na de krachttraining.
Behandeling bij schouderklachten

Wat zijn de meest voorkomende schouderklachten?

Er zijn verschillende soorten schouderklachten met allemaal hun eigen klachten en manieren om ze te behandelen. Wilt u meer informatie over de meest voorkomende schouderklachten? Kijk dan ook eens op onze webpagina’s over:

Zijn uw schouderklachten te ver gevorderd voor preventiemaatregelen?

In onze schouders zitten een aantal van de belangrijkste spieren in ons lichaam. We gebruiken ze dagelijks, waardoor blessures of aandoeningen als zeer onprettig worden ervaren. U wilt toch ook niet blijven rondlopen met schouderklachten? Onze specialisten kunnen u voorzien van uitgebreid advies om van uw pijn af te komen. Ook kunnen zij u ondersteunen tijdens een behandeltraject. Neem vandaag nog contact op met onze praktijk!