Echografie bij Fysiotherapie Paans

Wilt u nauwkeurig inzicht krijgen in de oorzaak van je pijnklachten? Bij Fysiotherapie Paans bieden we echografie als aanvullende diagnostische mogelijkheid. Met echografie kunnen we opnames maken van het houdings- en bewegingsapparaat, waardoor we specifieke structuren zoals spieren, pezen, gewrichtsbanden en slijmbeurzen gedetailleerd in kaart kunnen brengen.

Wat is echografie in de fysiotherapie?

Echografie in de fysiotherapie gebruiken we om de oorzaak van pijnklachten te onderzoeken. Door middel van geluidsgolven (die je zelf niet hoort) kunnen we weefsels en organen visualiseren. Onze specialisten gebruiken echografie als aanvulling op het reguliere onderzoek om een nauwkeurige diagnose te stellen.

Wanneer echografie fysiotherapie?

Echografie kan worden toegepast bij verdenking op verschillende blessures, zoals peesblessures, slijmbeursontstekingen, gewrichtskapsel- of bandverrekkingen en zelfs bij training van de rompstabiliteit bij lage rugklachten. Onze ervaren therapeuten Femke en Jacco voeren bij Fysiotherapie Paans de echo’s uit.

Waarom kiezen voor echografie?

Met echografie kunnen we snel en nauwkeurig de oorzaak van je pijnklachten vaststellen, wat leidt tot een effectiever behandelplan. Bovendien is echografie veilig en pijnloos. Wij streven er altijd naar om u klachtenvrij te maken. Echografie helpt ons door het diagnostisch proces te verbeteren.

Vertrouwd gevoel

Het is goed om te weten dat echografie geen contra-indicaties heeft. Dit betekent dat het maken van de echo veilig is voor iedereen, inclusief mensen met een pacemaker, implantaten, claustrofobie en zwangere vrouwen.

Uit een wetenschappelijk onderzoek onder patiënten blijkt dat zij zich gerustgesteld voelen door het gebruik van echografie. 97% van alle ondervraagden gaven aan dat zij hierdoor hun klachten beter begrijpen en dat zij daardoor meer gemoedsrust hadden. Ook gaf 89% aan dat zij na een echo beter met hun klachten om konden gaan. Als reguliere diagnostiek niet toereikend is, bieden wij daarom altijd de mogelijkheid tot echografie aan.

Service aan onze patiënten

Vernieuwing en innovatie staan bij onze praktijk hoog in het vaandel. Om onze patiënten de best mogelijke zorg te kunnen bieden, proberen wij onze diensten voortdurend te verbeteren. Door echografie aan te bieden als onderdeel van onze behandelingen, kunnen we niet alleen de diagnostiek verbeteren, maar ook bijdragen aan de gemoedsrust van onze patiënten.