Manuele Therapie bij Fysiotherapie Paans

Ben je op zoek naar effectieve behandelingen voor klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen? Dan ben je bij Fysiotherapie Paans aan het juiste adres. Hieronder vertellen we meer over wat manuele therapie inhoudt, hoe dit zich onderscheidt van reguliere fysiotherapie en welke klachten we behandelen.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapeuten zijn experts op het gebied van onderzoek en behandeling van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. De focus ligt op het verbeteren van de functie van gewrichten door middel van specifieke behandeltechnieken. We kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen ervoor dat de gewrichten beter functioneren wanneer dat nodig is. Ook proberen we met manuele therapie de lichaamshouding te verbeteren.

Specialisatie en opleiding

Na een studie fysiotherapie hebben onze manueel therapeuten een drie- of vierjarige vervolgopleiding gevolgd. Deze verdieping van het vak fysiotherapie voorziet ons van uitgebreide kennis van de gewrichten, spieren, banden, kapsels en het zenuwstelsel. Ook stelt deze expertise ons in staat om een breed scala aan klachten effectief te behandelen.

Welke klachten behandelen wij?

Bij Fysiotherapie Paans behandelen we veel verschillende klachten, waaronder:

  • Hoofd- en nekpijn, vaak in combinatie met een stijve bovenrug
  • Nekpijn met eventuele uitstralingsklachten
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage-rugklachten met eventuele uitstralingsklachten
  • Klachten aan het heupgewricht (articulatio coxae)
  • Duizeligheid in combinatie met het bewegen van de nek (vertigo)
  • Kaakklachten, soms in combinatie met nekklachten
  • Schouderklachten
  • Elleboog- en polsklachten
  • Enkel- en knieklachten en gewrichten rondom de knie en enkel

Manuele therapie versus fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie richt zich op de zachtere delen van het lichaam zoals spieren, pezen en banden. In tegenstelling tot reguliere fysiotherapie richt manuele therapie zich meer op de hardere delen, zoals de wervelkolom en gewrichten. Dit betekent dat we ons vooral concentreren op het herstellen van de mobiliteit en functie van de gewrichten.

Behandelmethoden van manuele therapie

Bij Fysiotherapie Paans passen we verschillende behandelmethoden toe, afhankelijk van de specifieke klachten en behoeften van onze patiënten. Deze methoden kunnen onder meer bestaan uit manipulaties, mobilisaties, en specifieke oefeningen om de stabiliteit en mobiliteit te verbeteren. Onze therapeuten werken nauw samen met jou om een behandelplan op maat te maken dat gericht is op het verminderen van pijn, het verbeteren van bewegingsvrijheid en het bevorderen van herstel.

Persoonlijke benadering en nazorg

Bij Fysiotherapie Paans hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering en nazorg. Onze therapeuten nemen alle de tijd om naar je te luisteren, je klachten te begrijpen en samen met jou een behandelplan op te stellen dat aansluit bij jouw leefstijl en doelen. Daarnaast is nazorg en begeleiding altijd mogelijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat je ook na de behandeling pijnloos kunt blijven functioneren.